Els de Boom

Mijn leven lang ben ik geboeid door mensen en door verhalen: van de Grote Verhalen waarin we verschillende Culturen kennen tot de toevallige gebeurtenissen die mensen dagelijks aan elkaar vertellen en waarmee ze laten zien wie ze (willen) zijn.

In verschillende functies in theater en onderwijs heb ik me beziggehouden met verhalen en mensen en gaandeweg verschoof mijn aandacht steeds meer naar wat mensen door middel van verhalen van zichzelf laten zien.  Sinds 1995 heb ik als loopbaan- en burnout-coach met talloze mensen naar hun eigen verhaal gekeken om het een nieuwe vorm en richting te geven.

Iemand is hoofdpersoon van zijn eigen verhaal en heeft bovendien een plek in de verhalen van talloze anderen.  Al die verhalen en rollen veranderen voortdurend. En grotendeels zonder dat men zich daarvan bewust is, totdat… het in werk of privé (of allebei) anders gaat dan men zou willen. Soms wordt alles teveel, zijn er vragen en gedachten die steeds terugkomen, conflicten. Of er is gewoon het gevoel dat het anders moet.

Als coach-counseler help ik mensen niet alleen om inzicht te krijgen in de eigen situatie en om te leren reflecteren, maar ook om die nieuwe kennis zo in de praktijk toe te passen, dat het eigen verhaal daadwerkelijk een andere vorm en betekenis krijgt.

Drs. Els de Boom-Voorhorst

 

Website: https://www.voorhetheleverhaal.nl/